• Produk Bougas Beauty ni sesuai untuk skin macam saya tak?

Kesesuaian itu bergantung pada kulit masing-masing sebab kulit wajah setiap orang berbeza dan tak semua produk sesuai dengan kulit wajah kita.

 

    • Boleh saya dapatkan sijil halal?

Untuk status HALAL boleh buat semakan di laman sesawang JAKIM dengan mencari nama Bougas Beauty / Bougas Empire Sdn Bhd

 

    • Produk Bougas Beauty akan meninggalkan sebarang kesan (side effect tak kalau stop pakai?

Tidak sebab produk Bougas Beauty diperbuat daripada bahan tumbuhan semula jadi dan chemical yang selamat/bagus untuk kulit muka.

 

    • Produk Bougas Beauty sesuai dengan jenis kulit apa?

Produk Bougas Beauty sesuai untuk semua jenis kulit. Sila buat patch   test sebelum mengenakan sebarang produk.

 

    • Patch test tu apa?

Patch test itu untuk mengenal pasti sama ada produk itu sesuai atau tidak dengan kulit muka kita.

 

    • Kalau tak pakai basic skincare boleh ke?

Untuk dapatkan kulit yang baik dan sihat, basic skincare adalah routine wajib yang perlu dimulakan dahulu.

 

    • Apa basic skincare yang perlu ada?

Basic skincare yang WAJIB ada ialah Cleanser, Moisturizer dan Sunscreen.

 

    • Produk Bougas Beauty ni selamat tak?

Selamat sebab produk Bougas Beauty menggunakan bahan-bahan tumbuhan semulajadi dan chemical yang selamat untuk kulit juga.

 

    • Berapa harga kalau post ke luar negara?

Mengikut destinasi. Tetapi, Malaysia sudah tidak dibenarkan menghantar sebarang produk cecair (skincare dan kosmetik) keluar negara. Notis ini akan di update dari masa ke masa.

 

    • Macam mana saya nak dapatkan point ya? Point ikut purchase yg kita beli ke?

Point untuk tiap produk boleh di scan pada hologram yang terdapat pada kotak dan botol produk. Untuk satu produk akan dapat 10 point.

 

    • Product bougas boleh campur dengan produk lain tak?

Boleh, tiada masalah kerana produk Bougas beauty tiada bahan-bahan terlarang. Cuma pelanggan perlu memastikan bahan-bahan dalam produk yang dicampur sesuai dan tidak memberi sebarang kesan yang negatif.

 

    • Macam mana kita nak confirm kan yang produk ini berdaftar dan tidak merbahaya?

Boleh layari laman web www.npra.gov.my untuk membuat semakan.

 

    • Biasanya berapa lama perjalanan untuk penghantaran ya?

Penghantaran biasanya mengambil masa 1-3 hari waktu bekerja bagi Semenanjung dan 3-4 hari bagi Sabah dan Sarawak. Tetapi pergerakan barang bergantung pada courier.