Kesesuaian itu bergantung pada kulit masing-masing sebab kulit wajah setiap orang berbeza dan tak semua produk sesuai dengan kulit wajah kita.

 

Untuk status HALAL boleh buat semakan di laman sesawang JAKIM dengan mencari nama Bougas Beauty / Bougas Empire Sdn Bhd

 

Tidak sebab produk Bougas Beauty diperbuat daripada bahan tumbuhan semula jadi dan chemical yang selamat/bagus untuk kulit muka.

 

Produk Bougas Beauty sesuai untuk semua jenis kulit. Sila buat patch   test sebelum mengenakan sebarang produk.

 

Patch test itu untuk mengenal pasti sama ada produk itu sesuai atau tidak dengan kulit muka kita.

 

Untuk dapatkan kulit yang baik dan sihat, basic skincare adalah routine wajib yang perlu dimulakan dahulu.

 

Basic skincare yang WAJIB ada ialah Cleanser, Moisturizer dan Sunscreen.

 

Selamat sebab produk Bougas Beauty menggunakan bahan-bahan tumbuhan semulajadi dan chemical yang selamat untuk kulit juga.

 

Mengikut destinasi. Tetapi, Malaysia sudah tidak dibenarkan menghantar sebarang produk cecair (skincare dan kosmetik) keluar negara. Notis ini akan di update dari masa ke masa.

 

Point untuk tiap produk boleh di scan pada hologram yang terdapat pada kotak dan botol produk. Untuk satu produk akan dapat 10 point.

 

Boleh, tiada masalah kerana produk Bougas beauty tiada bahan-bahan terlarang. Cuma pelanggan perlu memastikan bahan-bahan dalam produk yang dicampur sesuai dan tidak memberi sebarang kesan yang negatif.

 

Boleh layari laman web www.npra.gov.my untuk membuat semakan.

 

Penghantaran biasanya mengambil masa 1-3 hari waktu bekerja bagi Semenanjung dan 3-4 hari bagi Sabah dan Sarawak. Tetapi pergerakan barang bergantung pada courier.